Sposób przygotowania

Drozdze mieszam z lyzka cukru, lyzka maki i szklanka cieplego mleka. Odstawiam zaczyn w cieple miejsce. Miksuje jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaja drozdze,stopione, schlodzone maslo, delikatnie mieszam i wsypuje make. Dodaję wcześniej namoczone w wodzie rodzynki. Wyrabiam ciasto. Odstawiam w cieple miejsce i przykrywam sciereczka.
Wyrośniete ciasto przekładam do nasmarowanej foremki, wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cynamonem.
Piekę 50min w 180C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetna
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    jak dla mnie najlepsza chałka!!!!!!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię chałkę
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    drożdzowa pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    mi chałki sie nie udają a bardzo lubię,super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !