Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek.Rodzynki sparzyć i osączyć na sicie.Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać żółtka, ucierać do rozpuszczenia cukru.Mąkę pszenną połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać.Banany obrać ze skórki, odciąć końce i zmiksować wraz z mlekiem na jednolitą masę.Białka ubić na sztywną pianę.Do utartej masy dodawać mąkę oraz zmiksowane banany, dokładnie połączyć.Na koniec dodać rodzynki obtoczone w mące ziemniaczanej i wymieszać.Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 160-180 stopni przez 40-50 minut.Ostudzone ciasto polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi.
Polewa czekoladowa:Składniki włożyć do rondla, podgrzać do rozpuszczenia.Mieszając doprowadzić do wrzenia i polać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !