Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane teściowej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
1 kg
woda
0.5 l
ocet winny
0.5 l
sól
2 łyżki
Sklep Prymat
pierpz ziarna
do smaku
cukier
6 łyżek
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cynamon
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane teściowej

W GARNKU ZAGOTOWAĆ WODĘ,WKŁADAĆ GRZYBY MAŁYMI PORCJAMI NA 30 SEKUND.TAK SPARZONE PRZEŁOŻYĆ DO DRUGIEGO GARNKA,ZALAĆ 1/2 LITRY WODY,DODAĆ SÓL,CUKIER I GOTOWAĆ PRZEZ 10 MINUT,ZBIERAJĄC PIANĘ,PO CZYM DODAĆ OCET I RESZTĘ PRZYPRAW.GOTOWAĆ JESZCZE 5−10 MINUT.GRZYBY PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW,ROZDZIELIĆ PRZYPRAWY ( LIŚCIE, ZIELE ITP. ) I ZALAĆ ZALEWĄ,W KTÓREJ SIĘ GOTOWAŁY.SŁOIKU PASTERYZOWAĆ PRZEZ 10−15 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 04.04.2012 00:14
uwielbiam
Wojt@s
Wojt@s 02.04.2012 07:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak