Sposób przygotowania

Twaróg przetrzeć przez sito. żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietankę i mieszać prawie do zagotować na małym ogniu. Zdjąć z ognia, włożyć masło, ser zmielony, posiekane migdały, namoczone rodzynki, wanilię i dokładnie wymieszać. Włożyć do formy , przykryć serwetą i przycisnąć czymś. Po wycieknięciu serwatki, wyrzucić paschę z formy i przechowywać w zimnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna nazwa ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    paschę robię na wielkanoc,podobnie, dodaję jeszcz inne bakalie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !