Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pascha

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg
1 kg
żółtko jajek
5
masło
20 dkg
śmietanka
250 ml
cukier
30 dkg
wanilia
Sklep Prymat
rodzynki
15 dkg
migdały
15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Twaróg przetrzeć przez sito. żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietankę i mieszać prawie do zagotować na małym ogniu. Zdjąć z ognia, włożyć masło, ser zmielony, posiekane migdały, namoczone rodzynki, wanilię i dokładnie wymieszać. Włożyć do formy , przykryć serwetą i przycisnąć czymś. Po wycieknięciu serwatki, wyrzucić paschę z formy i przechowywać w zimnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 06.04.2011 19:53
muszę spróbować
zuzanna6 19.09.2010 08:35
paschę robię na wielkanoc,podobnie, dodaję jeszcz inne bakalie.
anja3107 11.09.2010 11:27
fajna nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak