Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Do garnka wlać 1,5 l wody, dodać kostki bulionowe, obrane i pokrojone warzywa, listek laurowy, ziele angielskie i czosnek niedźwiedzi. Warzywa pokroić jak nam się podoba, ja z reguły marchewkę kroję na półplasterki, seler w cieniutkie i krótkie słupki a ziemniaki w niedużą kostkę. Całość doprowadzić do wrzenia na dość dużym ogniu, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25 minut.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    moja ulubina...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kwaśne zupy..
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Lubię zupę ogórkową :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    nigdy nie podsmażałam ogórków, ale chętnie wypróbuję ten przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !