Sposób przygotowania

Żeberka wkładamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania. Zbieramy wytworzoną pianę na wrzątku i dodajemy wszystkie składniki oprócz ziemniaków i kaszy. Gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Po kilku minutach do wywaru dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy 15 - 20 min. Następnie dodajemy pokrojone i opłukany ziemniaki i gotuje do ich miękkości. Gotowy krupnik podajemy gorący, można posypać natką pietruszki lub koperkiem. Pyszny jest ze świeżym chlebem.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię krupnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !