Sposób przygotowania

Składniki są na dużą blachę (wymiary 34 x 34 cm)
Drożdże zasypujemy cukrem, jak się rozpuszczą mieszamy z wodą. Odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy do nich pozostałe składniki (mąkę, mleko, olej, rozgniecione ziemniaki, szczyptę soli) , wyrabiamy ciasto i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i podpiekamy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Podpieczoną pizzę smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy przyprawą do pizzy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pizzę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, delikatnie podsmażamy i wykładamy na cieście. Połowę rukoli rwiemy na mniejsze kawałki i dajemy na pieczarki a na nią osączoną kukurydzę i fasolę. Pomidorki kroimy w plasterki i wykładamy na wierzchu pizzy. Całość osypujemy oregano i zapiekamy jeszcze około 15 minut. Przed podaniem na pizzy układamy pozostałą rukolę.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na ziemniaczanym spodzie jeszcze nie próbowałam, wygląda wybornie :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale się prezentuje i wodzi zmysły na pokuszenie :-)
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Az mi ślinka cieknie super dzieki
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Lepsza niż w pizzerii:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super wygląda !
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pizze to chyba każdy lubi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !