Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z tuńczykiem, oliwkami i twarożkiem
Drożdże zasypujemy cukrem, jak się rozpuszczą mieszamy z wodą. Odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy do nich pozostałe składniki (mąki, mleko, olej, sól), wyrabiamy ciasto i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i podpiekamy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podpieczoną pizzę smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy przyprawą do pizzy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pizzę. Tuńczyk rozdrabniamy widelcem i wykładamy na ser, następnie dajemy kukurydzę, przekrojone na pół oliwki i pokrojony w kostkę ser biały. Całość posypujemy oregano i zapiekamy jeszcze około 15 minut.