Sposób przygotowania

Paprykę rozcinamy, wydrążamy środek i kroimy w większą kostkę, ogórki kroimy w grube plastry, boczek i polędwiczki kroimy na grubsze kawałki. Nabijamy składniki na przemian według uznania na patyczki do szaszłyków.
Następnie robimy ciasto na naleśniki:
Do dużego garnka wlewamy mleko, wbijamy jajka i szczyptę soli. Miksując dodajemy mąkę ile zabierze, aby ciasto było lejące. Wkładamy szaszłyki do ciasta i polewamy je w całości ciastem. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony, aż ciasto zarumieni się na złoty kolor. Kiedy podsmażymy szaszłyki na tłuszczu wyciągamy je z patelni owijamy w złotko i pieczemy w piekarniku ok 25-30 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    motylwe

    świetne pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Wygląda apetycznie
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !