Sposób przygotowania

Twaróg rozcieramy łyżką, truskawki i aronię rozdrabniamy blenderem, łączymy razem. Dodajemy mąkę, jajko, cukier i szczyptę soli i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto serowo-aroniowe partiami przekładamy na posypaną mąką stolnicę, rolujemy w wałek grubości około 4 cm, następnie kroimy go na kawałki co 4 cm. Każdy rozpłaszczamy ręką, nakładamy na nie po 2 migdały, łyżeczkę rodzynek i po listku mięty, zlepiamy jak pierogi, formujemy kule, obtaczamy w mące i przekładamy na posypaną mąką deskę. Gotowe knedle gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut od wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Po prostu genialne, świetny miks, koniecznie do wypróbowania!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    świetne połączenie rożnych smakow, prezentują się kusząco!
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    słów brak tak cudownie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !