Sposób przygotowania

Z mąki,jajek utartych z cukrem,stopionej margaryny,mielonego twarogu,cukru waniliowego,octu i sody bardzo dokładnie zagnieść ciasto.Rozwałkować na placki o grubości 2 cm,szklanką wykroić kółka,kieliszkiem wykroić małe dziurki.Smażyć tak jak pączki w głębokim oleju.Usmażone posypać cukrem pudrem lub drobnym cukrem.Można również rozrobić polewę czekoladową i delikatnie polać po całości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    myślałam, że to przepis na kruche ciasteczka... mylący tytuł
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajnie, że zmieniony tytuł :) myślę, że teraz każdy będzie wiedział o jakie ciasteczka chodzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !