Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody (można użyć dowolnej galaretki) i ostudzić. Białka jaja ubić na sztywno. Do ubitych białek dosypywać po trochu cukru i cały czas ubijać. Jak galaretka zacznie sztywnieć dodać ją do ubitych białek i dokładnie wymieszać. Masę przelać do miski i zostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Też taką robię na deser.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha deser !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ulubiona legumina u mojej babci daaaawno temu na wakacjach..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zdjecie poprosze hehe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    wierzch polewam tężejąca galaretką
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne i delikatne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    pamiętam dobrze ten "wynalazek" i czasami-latem-go wskrzeszam;jest taka pulchna,a jednocześnie lekka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !