Sposób przygotowania

W garnku zagotować mleko, cukier, masło i kakao. Do rozpuszczonej masy dodajemy kaszę manną rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka. Można odlać nieco z tego litra, który gotujemy. Wszystko razem gotujemy około 3 minut. Oczywiście kaszka manna błyskawiczna.Układamy do blaszki herbatniki i zalewamy gorącą masą. Wierzch przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Robimy polewę i wkładamy ciasto do lodówki, aby zastygło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda smacznie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też takie robię
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ja też takie robię, ale robię dwie warstwy, pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi i wygląda pysznie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Robię takie ciasto, ale do masy dodaje rodzynki i rozdrobnione orzechy i migdały. No, ale to kwestia gustu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !