Sposób przygotowania

W misce wymieszaj jajka, cukier, smietane, starta skorke cytrynowa, rum, sol i roztopione maslo.
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia w osobnej misce i dodaj do masy jajecznej. Ubij na gladka mase.Wlej mase do brytfanny wysmarowanej maslem.i wylozonej papierem do pieczenia. Wloz do piekarnika (180C) na ok 50-60 min.
Wyciagnij ciasto i odloz dna 10 min do wystudzenia.
Podgrzej konfiture z morel i posmaruj ciasto.
Nastepnie zabierz sie za polewe cytrynowa. Do garnuszka dodaj starta skorke cytrynowa, sok z 1 jednej cytryny oraz cukier puder. Mieszaj, az cukier sie calkowicie rozpusci i powstanie syrop. Posmaruj ciasto i wloz wylaczonego, ale jeszcze cieplego piekarnika na 5 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszniutkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale puszyste ciasto - mniam !
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !