Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak z czerwonymi burakami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler
1 sztuka
marchew
2 sztuki
cebula
2 sztuki
buraki
20 dag
kapusta biała
30 dag
smalec
2 łyżki
koncenrat barszczu czerwonego
2 łyżki
szczypiorek posiekany
2 łyżki
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z czerwonymi burakami

Oczyszczone seler, cebule i marchew zalać wodą, dodać pieprz i ziele angielskie, osolić i ugotować wywar. kapustę poszatkować, poddusić w smalcu i wrzucić do przecedzonego wywaru razem z obranymi burakami, utartymi na tarce jarzynowej. ugotować do miękkości, przyprawić koncentratem barszczu i octem winnym lub sokiem z cytryny. posypać posiekanym szczypiorkiem. podawać z dosmażonymi ziemniakami, które także można posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak