Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 kg
wanilia 2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki o grubości 1 cm. Zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Rabarbar doprowadzić wolno do wrzenia, dodać drobno pokrojona wanilię i smażyć 30 minut, często mieszając. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 03.06.2011 21:32
Super!! Tego szukałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak