Sposób przygotowania

Przepyszna i szybka zupa, którą można podawać na ciepło lub też na zimno.
NIGDY nie powinno się iść na skróty! ŻADNYCH kostek rosołowych, fuj!
Ja używam bulionu warzywnego, bo jestem na diecie, ale śmiało może być to wywar wołowy czy też drobiowy.

1. Bulion warzywny podgrzewamy w garnku.
2. Dodajemy szpinak i pokrojony czosnek.
3. Wszystko przyprawiamy i po ugotowaniu miksujemy.
4* Jeśli ktoś chce może przecedzić zupę na drobnym sitku, żeby była aksamitna.
5. Do gorącej zupy wlej roztrzepane jajko ( ilość według uznania ), cały czas mieszając! 6. Zupę rozlać do miseczek i udekorować kapką jogurtu naturalnego.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wygląda pysznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię z jogurtem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !