Sposób przygotowania

Jeśli został Wam rosół z poprzedniego dnia, możecie śmiało ugotować na nim właśnie zupę szczawiowa. Jest prosta w wykonaniu i bardzo smaczna;)
No. to do dzieła
Do gorącego bulionu drobiowego dodajemy koncentrat szczawiowy,mieszamy, gotujemy parę minut. Następnie dodajemy kilka łyżek śmietany kremówki - zagotowujemy. Zupa Gotowa:)
Jajko obieramy kładziemy na głęboki talerz, kroimy w cząstki lub plasterki, zalewamy zupą. Smacznego:)
.
Jeśli chcecie uzyskać gładką konsystencję bez pływającego szczawiu, przecier dajcie na sito i przeciskajcie nad bulionem:)


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jedna z ulubionych zup...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię zupę szczawiową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię zupę szczawiową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Nie przepadam za zupą szczawiową, ale muszę przyznać że ten przepis mnie przekonuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Ciesze się, że Ci przypadł do gustu;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    moja ulubiona!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !