Sposób przygotowania

Chleb został wykonany w maszynie Zelmer. Program Whole Wheat czas 3:40. Program ze skórką przypieczoną. Przefiltrowaną wodę lekko podgrzewam i wlewam do misy. Wsypuję mąkę żytnią typ 720 oraz pszenną typ 650 zgodnie z podanymi proporcjami. Po bokach sypię sól oraz cukier. Wlewam oliwę truflową (można użyć oliwy o innym smaku). Zamykam maszynę i włączam program. Gdy pozostanie do końca pieczenia 2:30 minut wsypuję pestki dyni starając się docisnąć je do masy chlebowej. Upieczony chleb miał wagę 750 gram i wysokość 9 cm. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny, a czy ta oliwa daje specyficzny smak chlebka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo liczyłem na ten aromat niestety był on praktycznie niewyczuwalny
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam domowy chlebek :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny ,w końcu i ja muszę zacząć uzywac tego wypiekacza
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    pyszny...
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Nie ma to jak domowy chlebek. Taki jest najlepszy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    domowy chlebek jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !