Sposób przygotowania

Kości dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i włożyć do garnka. Dodać obrane warzywa ,zalać wodą (ok. 2,5 litra ) , doprawić kucharkem i ugotować wywar. Odlać ok. 1,5 litra wywaru do drugiego garnka , dodać opłukany groch ,liście laurowe,ziele angielskie , obraną ,przekrojoną na pół cebulę i obraną ,pokrojoną marchewkę.Do zupy dodać pokrojoną szynkę ,boczek,kiełbaskę i gotować do miękkości grochu.Potem dodać obrane , pokrojone w kosteczkę ziemniaki i dalej gotować,aż zmiękną .Na koniec doprawić do smaku roztartym majerankiem,solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    sycąca
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Grochówka to tylko dla mojego męża.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !