Sposób przygotowania

Smalec kroimy na mniejsze kawałeczki. Mieszamy z mąką i solą. Dodajemy stopniowo tyle wody żeby uzyskać gładkie, dość elastyczne ciasto. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy placki i smażymy na suchej teflonowej patelni z obu stron do zrumienienia. Dociskamy łopatka bo będą puchnąć.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robię podobne Tortille
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !