Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Gdy mleko jest gorące dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas, aby nie przywarł do dna.
Gotujemy około 25 minut - ryż powinien wchłonąć całe mleko.
Nastawiamy piekarnik na 180*C.
Kroimy banana w plasterki. Do kokilki ( małe, płaskie, okrągłe u mnie) wysmarowanej tłuszczem na dno ryż, następnie układamy plasterki banana, posypujemy cynamonem przykrywamy ryżem.
Zapiekamy w piekarniku około 10 minut.
Możemy podać w kokilkach i tak jeść, lub przełożyć na talerz, dekorować plastrami banana i posypać odrobiną cynamonu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    wygląda smakowicie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z bananami nie jałam, a szkoda;P:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    @czekoladka nic straconego, proponuję zrobić sobie taki deserek - pychaa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    zawsze robię tradycyjny z jabłkami ale ten świetny
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    to musi byc smaczne :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !