Sposób przygotowania

Z kurczaka usunąć skórę i kości. Mięso pokroić w plastry. Cebulę (najlepiej młoda) pokroić w talarki. Obrany seler i marchew zetrzeć na tarce. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do zimnej, posolonej wody i osączyć. Paprykę pokroić w cienkie paski.
Sos do sałatki: 200ml kwaśnej śmietany, 175ml jogurtu, 2 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz, szczypta cukru, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

Sos przygotowany z podanych składników połączyć z warzywami. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !