Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
2 kg
boczek
45 dag
kiełbasa
50 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżka
smalec
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziarenek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 listków
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i wstawiamy na ogień.
Krok 1 - Bigos foto
2
W tym czasie kroimy w kostkę boczek i kiełbasę. Rozpuszczamy na patelni łyżkę smalcu i podsmażamy kiełbasę i boczek.
Krok 2 - Bigos foto
3
Kiełbasę i boczek dodajemy do gotującej się kapusty.
Krok 3 - Bigos foto
4
Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kminek, pieprz i łyżkę maggi. Jakiś czas gotujemy po czym doprawiamy nasz bigos trzema łyżkami koncentratu pomidorowego.
Krok 4 - Bigos foto
5
Gotujemy jeszcze jakąś chwilę i podajemy. Czas przygotowania około 60 minut. Smacznego:)
Krok 5 - Bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.06.2012 07:36
uwielbiam
artur7 27.05.2012 07:05
pycha
Jodaj 14.05.2012 13:57
uwielbiam :)
Kuchareczka2 29.04.2012 11:01
uwielbiam bigosik
kupiska 18.03.2012 17:31
Nie ma nic lepszego jak polski bigos...na fotkach wygląda smakowicie...
bgs1984 12.03.2012 09:00
uwielbiam:) pychaaaaaaaaaaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak