Sposób przygotowania

- 400g makaronu gniazdka ze szpinakiem


Makaron ugotuj na miękko.
Marchewki obierz pokrój na 3 części i gotuj 30 min w wywarze. Garnek zestaw, zmiksuj blenderem marchewki wraz z wywarem. Dodaj sok z cytryny, gałkę muszkatołową i dopraw ewentualnie do smaku. Dodaj śmietanę i sos gotowy.
Filet pokrój na cienkie paski, smaż krótko na średnim ogniu.
Podawaj w dowolnej formie.
Następnego dnia makaron był odsmażany z kurczakiem i podlany sosem, równie pyszne.

Zapraszam na wiosenne odkrycie:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajne, ciekawe, napewno smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajne, ciekawe, napewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    witaminkaa

    na pewno, zjadła Babcia mąż i syn i nikt nie grymasił:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super danie na wiosnę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !