Sposób przygotowania

Dokładnie wymyć i podgotować kalafior.Do rondelka, w którym będziemy gotować zupę wlać oliwę,dodać drobno pokrojoną cebulkę,czosnek,dusić ok.2-3 min. Dodać drobniutko pokrojony ziemniak,szafran,papryczkę,wymieszać,a po kolejnych 2 min.dodać podgotowany kalafior i bulion warzywny.Gotować całość ok.15 min.Ziemniak powinien się ugotować,a kalafior powinien być bardzo miękki.Doprawić solą,pieprzem. Zupę zmiksować do otrzymania aksamitnego kremu.Na koniec dodać śmietanę lub gęsty jogurt i podawać gorącą w miseczkach.Posypać świeżym koperkiem/ lub szczypiorkiem/oraz prażonymi płatkami migdałowymi

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !