Sposób przygotowania

Pory dokłądnie oczyścić, osuszyć i pokroić na półkrążki. Boczek pokroić w kostkę. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić każdą śliwkę na 8 części. Boczek zeszklić na tłuszczu, podlać winem i dusić przez 10 minut, następnie wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do salaterki. Na tym samym tłuszczu dusić pory na małym ogniu około 10 minut. Dodać pokrojone śliwki, majeranek i dusić na średnim ogniu ok. 5 minut. DOprawić do smaku. Przełożyć do salaterki , wymieszać z boczkiem i natychmiast podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super! bardzo mi się podoba ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !