Sposób przygotowania

Rukole umyć,osuszyć.Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni.Oliwki osączyć.Parmezan zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Tymianek opłukać,osuszyć posiekać.W soku z cytryny rozpuścić szczyptę soli,dodać tymianek oraz pieprz.Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać,aż powstanie aksamitna emulsja.Rukolę połączyć z oliwkami,polać połową sosu,wymieszać.Posypać startym parmezanem i pestkami z dyni,polać resztą sosu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dobrze smakuje?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienita :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna sałatka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Milena87

    smaczna taka sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    świetna sałatka, lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawa sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !