Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drobiowe frykadelki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
8 różyczek
suszone pomidory w zalewce
2
majerane
1 lyżka
jajko
1
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 lyżek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
1
indyk
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe frykadelki

1. Różyczki kalafiora gotuj okolo 15 minut w posolonej wodzie. Wyjmij, osącz. 2. Cebule obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Wbij jajko. Dolóż 2 lyżki bulki tartej, majeranek oraz posiekane pomidory. Dolej 3 lyżki zimnej wody. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób ciasto. 3. Nabierz male porcje masy i oblep nią różyczki kalafiora. Frykadelki obtocz w pozostaej bulce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju(okolo 8 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak