Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dajemy żółtko, mąkę i zagniatamy ciasto ziemniaczane.Z przygotowanej masy ziemniaczanej formujemy kulki. W garnku gotujemy wodę z 1/2 łyżką soli. Jak woda będzie się gotować to wrzucamy zrobione kluseczki. Jak kluski wypłyną na wierzch to gotujemy je ok. 3 min. Pieczarki obieramy razem z cebulką i kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy pieczarki z cebulką. Następnie dolewamy 1/2 litra wody dajemy kostkę i gotujemy pod przykryciem ok. 5 min. Mąkę mieszamy z małą ilością wody i przygotowana zawiesinę dajemy do pieczarek i mieszamy. Chwilkę trzeba pogotować, aby mąka straciła surowy smak. Doprawiamy do smaku. Ugotowane kluski polewamy przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł na pyszny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kluchy są super!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najlepszy pomysł na obiad gdy się nie ma pomysłu
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    A jaki bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !