Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIECZONA GOLONKA Z MAJERANKIEM

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki
2 szt
smalec
2 łyżki
cebula
2 szt
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
3 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA GOLONKA Z MAJERANKIEM

Golonki umyj osusz i opal. Włóż je do garnka, zalej woda, dodaj listki laurowe, ziele, pieprz i sól. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj około godziny. Po tym czasie golonki przełóż do brytfanny wysmarowanej smalcem. Obłóż je pokrojonymi cebulami, posyp majerankiem, podlej 1/2 szklanki wywaru z gotowania. Piecz godzinę. Co pewien czas polej mięso wytwarzającym się sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak