Sposób przygotowania

Śmietanę z cukrem dobrze podgrzać,/ok.3-4 min/,a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę umieścić w małych foremkach ,a po przestudzeniu wstawić do lodówki./2-4 godz./Przygotować galaretkę w/g przepisu na opakowaniu.Przestudzić.Owoc pomarańczy pokroić w plastry.Na dno szklanej miseczki/większej niż ta z panną cottą/ włożyć plaster pomarańczy, zalać tężejącą galaretką i wstawić na chwilę do lodówki. Kiedy masa lekko stężeje włożyć do miseczki zastygniętą śmietanę i zalać ponownie galaretką pomarańczową.Pozostawić do zastygnięcia.Podobnie postąpić z resztą galaretki.Ilość deseru zależy od wielkości miseczek i pojemniczków z panną cottą.Możemy dowolnie dobierać kształt i wielkość naszego deseru.

anna cotta:
250 ml śmietany 30%
3 g żelatyny
60 g cukru
zapach waniliowy
Galaretka: galaretka pomarańczowa
1 pomarańcza
skórka pomarańczowa/do ozdoby/

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pychotki:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    uwielbiam wszystko co pomarańczowe ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !