Sposób przygotowania

Zagotować 2,5 szklanki mleka z 1 szklanką cukru. Pozostałe mleko wymieszać z 2 żółtkami i szklanką mąki, dodać do gotującego się mleka. Powstałą masę wystudzić. Masło zmiksować, stopniowo dodając do niego wystudzoną masę i zapach waniliowy. Warstwę krakersów przełożyć kremem, czynność powtarzać do wyczerpania ciastek (ostatnią warstwę muszą stanowić krakersy). Przygotować polewę: zagotować margarynę, cukier i kakao. Wystudzić, wbić jajko. Posmarować krakersy polewą i udekorować posypką kolorową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ślicznie wygląda ta Stefanka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !