Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubić. Następnie dodać żółtka i wmieszać łyżką. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać przez sito i dodać do masy. Wmieszać łyżką. Przelać masę do wysmarowanej masłem brytfanny. Piec w 180 st. przez 25 minut. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.

MASA:
Większą część mleka zagotować, w mniejszej części rozpuścić mąki, cukry, jajko, żółtko i kakao. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Powstały budyń odłożyć do zimna. Wymieszać z utartą margaryną i spirytusem. Przełożyć większą część na pierwszy placek, przykryć drugim. Posmarować wierzch masą. Posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czarny ale smakowity :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !