Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 200 ml. ciepłej wody, dodać łyżeczkę cukru, wymieszać. Mąkę wymieszać z łyżeczką soli, dodać rozpuszczone drożdże, olej i resztę wody. W razie czego zawsze można podsypać mąki lub dodać odrobinę więcej wody. Wszystko dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto, zostawić do wyrośnięcia na ok. pół godzinki. Cebule, pieczarki i papryczki chili kroimy w plasterki. Po upłynięciu czasu ciasto wyciągamy, chwilę wyrabiamy i kręcimy placka. Najlepiej za pomocą rąk, nie wałka wtedy ciasto będzie dużo lepsze. Placek polewamy sosem (zostawiając jakiś cm odstępu od krawędzi) delikatnie posypujemy serem, układamy szynkę, pieczarki pomiędzy, sypiemy cebulą, chili i obficie serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 200-220 stopni i pieczemy 10-15 min. w zależności od piekarnika oczywiście.

Sos do pizzy: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/210954/sos-do-pizzy-najlepszy.html

SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !