Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z pulpetów, pomidorków i bazylii

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane
300 gram
pietruszka zielona
1 łyżka
skórka cytrynowa
0,25 łyżeczka
kromka bułki/namoczonej/
1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
migdały mielone
2 łyżki
olej sezamowy
3 łyżki
pomidorki koktajlowe
kilka szt
sos balsamiczyny
do smaku
patyczki szaszłykowe
szt kilka
bazylia
kilka szt
Sklep Prymat
jaja
2 małe
parmezan
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pulpetów, pomidorków i bazylii

Wymieszać mięso ze startą skórką z cytryny,pokruszonymi herbatnikami amaretto , serem parmezan, natką pietruszki, jajkami, wyciśniętą bułką.Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Uformować małe kulki i panierować w bułce tartej zmieszanej z mielonym migdałami Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso,obracając kilka razy. Kiedy są ładnie przyrumienione, należy wyłożyć je na papierowym ręczniku kuchennym aby usunąć nadmiar tłuszczu. Zimne pulpeciki nadziewać na patyczki szaszłykowe na przemian z pomidorkami i listkami bazylii.
Podawać z sosem balsamicznym/oliwę zmieszać z octem balsamicznym /i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.03.2012 23:06
wyglądaja zachęcająco
suzana 04.03.2012 22:29
super
msmariusz 04.03.2012 21:22
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak