Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe muffiny z piankami marshallow
Śmietanę wymieszać z jajkiem, olejem i esencją waniliową. Mąkę przesiać, połączyć z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Śmietanę dodać do mąki i wymieszać do połączenia składników.
Foremkę do muffinek ( 12 gniazd ) wyłożyć papilotkami.Do każdej papilotki włożyć po łyżce ciasta, w każdą porcję ciasta wetknąć 1 piankę i przykryć pozostałym ciastem do 2/3 wysokości foremek.
Włożyć do piekarnika i piec 15 minut w ustawieniu góra -dół. Pozostałe pianki przeciąć na pół. Po 15 minutach pocięte pianki ułożyć na pieczonych muffinach i piec jeszcze 10 minut.
Najlepsze, choć może nie najzdrowsze są na ciepło.
* ilość cukru jest indywidualna, ja lubię raczej nie bardzo słodkie wypieki a pianki są same w sobie strasznie słodkie.
Smacznego