Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Schłodzone masło siekamy z mąką i szczyptą soli, wbijamy 1 jajko i zagniatamy ciasto. Wstawiamy je do lodówki na ok 15 minut. Po czym wylepiamy nim natłuszczoną foremkę, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok 10-12 minut aż się przyrumieni.

W międzyczasie podsmażmy na oliwie wycisnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, doprawiamy do samku solą i pieprzem i dusimy by odparować nadmiar wody. Studzimy.

Z pozostałych 2 jajek oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dodajemy do szpinaku i dokładnie mieszamy, białka ubijamy na sztywno i porcjami dodajemy do szpinaku, delikatnie mieszając.

Wylewamy masę na podpieczony spód i wciskamy w nią kawałki surimi, pomidora i fety.

Pieczemy w 180C przez ok 25-30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawie się zapowiada!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !