Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba z chrupiącą panierką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
0,5 kg
płatki kukurydziane
3 garści
jajko
1-2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z chrupiącą panierką

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:27
super
sara1 04.03.2012 15:05
bardzo lubię chrupiącą panierkę, a ta z płatków wydaje się taką być
[email protected] 03.03.2012 07:04
pycha zjadłbym taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak