Sposób przygotowania

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki, opłukać wodą. Do słoików wkładać liść laurowy (1), ziele angielskie (3), ziarenka pieprzu (3), gorczycę (1/3 łyżeczki), pokrojony w plastry czosnek i wlewać po 2 łyżki oleju. Wodę wymieszać z solą, cukrem i octem, po czym zalać powstałym płynem paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki żywy kolor :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki żywy kolor :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !