Sposób przygotowania

Udka (wcześniej ugotowane) obieramy ze skórki. Na patelni smażymy pokrojoną w krążki cebulkę. Dodajemy do niej drobno pokrojony czosnek i razem smażymy. Bakłażan oczyszczamy z pestek, przekrawamy na 4 części i kroimy w plastry. Następnie dokładnie go solimy i zostawiamy na 30 minut po czym płuczemy wodą. Do cebuli dodajemy bakłażan, przyprawiamy i dusimy razem pod przykryciem 15 minut a następnie dodajemy pomidory z puszki razem z sosem i smażymy bez przykrycia 5 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy udka, posypujemy je przyprawą do kurczaka i przykrywamy sosem z bakłażanem. Przykrywamy. Zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !