Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę kroimy w krążki, smażymy. Pomidor kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i papryki, smażymy razem. Cukinię obieramy i kroimy w średniej grubości plastry, posypujemy przyprawą do potraw i przyprawą do leczo. Panierujemy w mące, 1 jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu aż się zarumienią. Usmażone kotlety układamy na delikatnie natłuszczonej patelni, nakładamy na każdy łyżkę usmażonej cebulki z papryką i pomidorem. Wbijamy na kotlety pozostałe jajka i smażymy pod przykryciem. Gdy spód z jajek się zetnie obracamy kotlety na chwilę na drugą stronę. Na gotowe nakładamy po plasterku pomidorka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !