Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić, pozostawić w misce przez 10 minut. W tym czasie pokroić w krążki cebule, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz, podsmażyć. Dodać kapustę i przyprawy i dusić 15 minut bez przykrycia. Później przykryć i dalej dusić 30 minut. Kurczaka starannie umyć podzieli na 8 - 10 części, wyjmując wszystkie grubsze kości, Do każdej dołączyć 1/2 ząbka czosnku, paseczek papryki, suto posypać przyprawami, owinąć paskiem boczku spiąć wykałaczką. Wyłożyć na patelnie i obsmażyć z dwu stron. Dodać do kapusty przyprawiając ją jabłkami i dusić 30 minut. Podprawić kapustę mąką zrumienioną na suchej patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !