Sposób przygotowania

Serca wieprzowe umyć, oczyścić z błonek i pokroić w niewielką kostkę.
Kolendrę, gorczycę i ziele angielskie rozgnieść, razem z liściem laurowym wrzucić do rosołu, wrzucić pokrojone serca i gotować na małym ogniu.
Cebulą pokroić bardzo drobno, podsmażyć. W połowie gotowania serc ( po około 35-40 min.) dodać cebulę, pozostałe przyprawy i sól.
Gdy mięso jest już miękkie czerstwe pieczywo pokruszyć, zalać w miseczce kilkoma łyżkami bulionu i zetrzeć na pastę. Dodać do sosu w celu jego zagęszczenia. Zagotować.
Podawać z kaszą gryczaną.

Smacznego

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mi się jakoś serduszka zle kojarzą .
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    też nie byłam przekonana kiedyś, ale mój mąż uwielbia podroby wszelakie, dodatkowo sam je przyrządza w sposób wręcz fantastyczny i z czasem mnie przekonał :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też nie mogę się przekonać,ale wygląda ładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !