Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boeuf Stroganoff

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
1/2 kg
pieczarki
300 g
cebula
2 sztuki
bulion
1 szklanka
śmietana
200 g
mąka
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
masło
1 łyżka
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
płatki chili
1 spora szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Stroganoff

Kroki postępowania

1
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i roztapiamy masło. Podsmażamy obrane pieczarki, pokrojone w grube plastry
Krok 1 - Boeuf Stroganoff foto
2
Zdejmujemy na talerzyk, a na patelnię wrzucamy obraną cebulę pokrojoną w pióra, solimy, a jak się zeszkli, to dokładamy ją do pieczarek.
Krok 2 - Boeuf Stroganoff foto
3
Na patelni podsmażamy teraz wołowinę pokrojoną w paski i oprószoną mąką.
Krok 3 - Boeuf Stroganoff foto
4
Do zrumienionego mięsa dokładamy pieczarki z cebulą, całość smażymy chwilkę, zalewamy bulionem i śmietaną, dodajemy koncentrat pomidorowy, płatki chili. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok. 10-15 minut
Krok 4 - Boeuf Stroganoff foto
5
Podajemy z pieczywem
Krok 5 - Boeuf Stroganoff foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 29.02.2012 21:54
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak