Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać ziemniaki starte na tarce oraz posiekane lub utarte masło, bryndzę i jajko.
Zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować na ok. 1cm i pociąć na paski.
Ułożyć je na blaszce posmarowanej tłuszczem, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i posypać kminkiem.
Upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="purple"> <font size="2"><b> *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"> </font size="3">
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !