Sposób przygotowania

Z podanych składników zmiksować niezbyt gęste ciasto i usmażyć naleśniki.
Smarować cienko dżemem pomarańczowym i składać w tzw. "chusteczkę" czyli w ćwierćkoło.

Podawać zaraz po usmażeniu lub odgrzewać w rozgrzanym piekarniku albo odsmażyć na maśle. Podawać ze śmietaną, jogurtem, twarożkiem lub syropem pomarańczowym i lodami.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !