Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki migdałowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 50 dag.
mąka pszenna 50 dag
jaja 3 szt.
cukier kryształ 0,5 szkl.
olej do smażenia
cukier puder
migdały 15 dag.
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki migdałowe

Ser przekręcić przez maszynkę, dodać jaja, cukier kryształ, zmielone migdały oraz mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną. Wyrobić ciasto, rozwałkować na placki grubości ok., 1 centymetra. Dużą szklanką wykroić krążki, a dziurki w kółkach (środki) małym kieliszkiem. Ciastka smażyć na rozgrzanym tzw. głębokim oleju na złoty kolor z obu stron. Gdy wystygną posypać cukrem pudrem.



Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 15.03.2012 21:13
fajne są:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak