Sposób przygotowania

Zagotować wodę, dodać cukier, sól i koncentrat. Wymieszać do załkowitego rozpuszczenia.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty.
Gotować przez godzinę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Kiedy sos troszkę odparuje, przecedzić go i dodać cebulę granulowaną, czosnek suszony, pieprz mielony i mieszankę ziół.
Gotować ok. 30 minut, po czym zagęścić zawiesiną z wody i skrobi ziemniaczanej.
Przelać do słoiczków i zapasteryzować 30 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pomysłowe i za to ode mnie plus :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    na pewno lepszy niz sklepowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !