Sposób przygotowania

Jaja sparzyć wrzątkiem w celu pozbycia się drobnoustrojów chorobotwórczych. Białka ubić na sztywną pianę aby po odwróceniu naczynia nie wydostała się poza naczynie, wsypać cukier miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać żółtka oraz proszek do pieczenia, mąkę przesiać i dodać do składników. Ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy wyścielonej na spodzie papierem do pieczenia i piec w temp. około 180-190 stopni C przez około 30 minut. Biszkopt podzielić na dwie równe- okrągłe części. Obie części skropić sokiem malinowym. Następnie budyń śmietankowy- 3 sztuki zagotować wraz z mlekiem, tak jak jest napisane na opakowaniu budyniu. Zdjąć z palnika i ostudzić. Masło z temperatury pokojowej zmiksować, dodać cukier puder oraz ostudzony budyń. Całość dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Masę ( połowę)wyłożyć na jeden z biszkoptów i równomiernie rozprowadzić masę. Przykryć drugim biszkoptem. Resztę masy wyłożyć na wierzch i na boki tortu i również równomiernie rozsmarować na torcie. Rozpuścić galaretkę agrestową, pozostawić ją do momentu aż w połowie stężeje, następnie wymieszać ją i wyłożyć na wierzch tortu.Masę wymieszać i nałożyć ją do szprycy i wedle uznania dekorować tort.Dekorować kwiatkami i perełkami dekoracyjnymi. Wykonać napis z polewy czekoladowej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !